Barion Pixel

Az arcon lévő sötét foltok vagy hiperpigmentáció akkor fordul elő, amikor a bőr bizonyos területei a szokásosnál több melanint termelnek. A hiperpigmentáció általában a napozás hatására kezd megjelenni, különösen akkor, ha nem használtak naptejet.

Hormonális összetevőjük is van, mivel mind az ösztrogén, mind a progeszteron növelheti a melaninszintet. Nem szabad figyelmen kívül hagynunk, hogy a sötét foltoknak különböző típusai és különböző kezelések léteznek a leküzdésükre.

Hogyan alkalmazzuk

NAPPAL - Világosít és hidratál

Vigyél fel naponta néhány csepp C-vitamin szérumot a megtisztított bőrre, lehetőleg a reggeli napvédelem előtt. Fokozza az arc ragyogását, egyenletes tónusát, és hosszan tartó hidratálást biztosítva hidratálja a bőrfelületet. 

Használd kedvenc arcápolód, például a Collagen Cream után.

ÉJSZAKAI - Regenerál és táplál

Vigyél fel glikolsav szérumot a tiszta, száraz bőrre. Ez egy intenzív sokkoló kezelés, amely segít eltüntetni a bőrön lévő sötét foltokat. Érdemes megjegyezni, hogy ez a termék minden bőrfelületen alkalmazható anélkül, hogy irritációt okozna.

 

Használj utána hidratáló és tápláló krémet, amely alvás közben is hat, például a hialuronsavas krémet.

Sötét foltok elleni arckezelés

Ha az arcbőrén sötét foltok jelennek meg, akkor a bőrápoló krémeket ehhez az új állapothoz kell igazítanod. Bár nyáron vagyunk a legóvatosabbak, a naptej használata egész évben elengedhetetlen.

A hormonális változások és a túlzott napozás miatt megjelenő hiperpigmentáció enyhítésére alkalmazz minden nap depigmentáló hatóanyagot tartalmazó krémet vagy szérumot. Az éjszakai krémnek is táplálóbbnak kell lennie, és magasabb hatóanyag-koncentrációt kell tartalmaznia.

Sötét foltok elleni kozmetikai termékek

A C-vitamint tartalmazó termékeket antioxidáns ereje miatt ajánljuk, amely segít megakadályozni, hogy a szabad gyökök oxidatív károsodást okozzanak a bőrben, ami ráncokhoz és fakó bőrhöz, valamint sötét foltokhoz vezethet, mivel gátolja a bőrben a melanint termelő folyamatokat, így segíthet megelőzni és csökkenteni a hiperpigmentációt.

A gyengéd kémiai hámlasztók kulcsfontosságúak a bőr felső rétegében lévő elhalt hámsejtek eltávolításában. Ennek a rétegnek az eltávolítása segíthet az egészségesebb, egyenletesebb bőrtónus feltárásában és a sötét foltok csökkentésében.

A sötét foltok elleni krémek tartalmazhatnak C-vitamint, alfa-hidroxisavakat (glikolsav, tejsav, alma- és citromsav), niacinamidot vagy kojinsavat. Egyesek még növényi kivonatokat is tartalmaznak. Egyszóval olyan hatóanyagok, amelyek bőrünk minden rétegére hatnak, és belülről hatnak.

A depigmentáló krémek segítenek minimalizálni vagy eltüntetni a bőrön megjelenő sötét foltokat. Olyan összetevőket tartalmaznak, amelyek képesek csökkenteni a melaninszintézist az érintett területeken, miközben elősegítik a hidratálást és a bőrgát sejtregenerációját.

Product added to wishlist
Product added to compare.